Blijf op de hoogte van D66

Door uw mailadres in te vullen en op "verstuur" te klikken geeft u ons toestemming om uw mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om u regelmatig updates te sturen. Hier kunt u meer vinden over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

Door uw mailadres in te vullen en op "verstuur" te klikken geeft u ons toestemming om uw mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om u regelmatig updates te sturen. Hier kunt u meer lezen over hoe we omgaan met uw persoonsgegevens. U kunt ook uw voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Vrede, veiligheid en welvaart

In een wereld die steeds meer verbonden raakt, verschuiven onze handelsbelangen. Een steeds groter deel van onze internationale handel zal buiten de grenzen van de Europese Unie plaatsvinden. De handel met onze buren ten oosten en ten zuiden van Europa leidt tot meer samenwerking en invloed. Dit kan bijdragen aan zowel hun als onze vrede en veiligheid.De Europese Unie moet te allen tijde onze handelsbelangen verdedigen. In ons Europese handelsbeleid moeten de waarden van de Europese Unie tot uiting komen. D66 blijft zich inzetten voor een betere toegang tot markten wereldwijd. Voor de verspreiding van fair trade principes. Voor handelsverdragen met ambitieuze hoofdstukken over duurzaamheid. Voor een Wereldhandelsorganisatie met een duidelijker
plek voor milieu, duurzaam landgebruik en innovatie, zonder ontwikkelende economieën oneerlijk te benadelen. Wanneer duurzaamheid en mensenrechten in handelsovereenkomsten staan, moet
Europa die gebruiken om het gewenste gedrag te bevorderen. Wij willen dat Europa actief handel inzet om positieve veranderingen in andere landen aan te jagen, bijvoorbeeld via Trade for Change initiatieven in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Laatst gewijzigd op 22 november 2018