Blijf op de hoogte van D66

Door uw mailadres in te vullen en op "verstuur" te klikken geeft u ons toestemming om uw mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om u regelmatig updates te sturen. Hier kunt u meer vinden over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

Door uw mailadres in te vullen en op "verstuur" te klikken geeft u ons toestemming om uw mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om u regelmatig updates te sturen. Hier kunt u meer lezen over hoe we omgaan met uw persoonsgegevens. U kunt ook uw voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 13 juni 2018

Spreektekst Sophie in ‘t Veld tijdens debat Mark Rutte

Spreektekst Sophie in ‘t Veld tijdens debat Mark Rutte

Beste mijnheer Rutte,

Het is een genoegen u hier, in het hart van de Europese democratie, warme woorden te horen spreken over Europa.

In de wereld van Trump en Kim Jung Un, van Brexit en vluchtelingenstromen, van Facebook en klimaatverandering, biedt Europa ons bescherming.

U spreekt bevlogen van de eenheid van Europa, maar tegelijkertijd van de EU als minimale technocratische samenwerking. Daar zit licht tussen.

Natiestaten WAREN het antwoord op de uitdagingen van de 19e eeuw. Europese eenwording IS het antwoord op de realiteit van de 21e eeuw.

Europa heeft nu geen boekhouders nodig, maar leiderschap. Leiders die zich dúrven uitspreken voor een krachtig politiek Europa.

Bent u die leider, mijnheer Rutte? Maakt u samen met Macron en Merkel het pro-Europese, progressieve midden sterker? Ik ben verheugd dat U inmiddels het idee van een Eurozone-begroting omarmt.

Meebuigen met populisme heeft het midden uitgehold. Maar een zwak Europa kunnen we ons niet permitteren.

In 2019 zijn de Europese verkiezingen.

D66 staat voor een sterk en solidair Europa.

Vinden we U aan onze zijde, mijnheer Rutte?