Blijf op de hoogte!

Door uw mailadres in te vullen en op "verstuur" te klikken geeft u ons toestemming om uw mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om u regelmatig updates te sturen. Hier kunt u meer vinden over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 12 april 2017

Reactie Timmermans op onderwijswet Orbán teleurstellend

Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, reageerde vandaag officieel op de verslechterde mensenrechtensituatie in Hongarije. Vorige week werd daar een wetswijziging goedgekeurd waardoor de Central European University (CEU) in Boedapest dreigt te sluiten.

Lees hier de reactie van D66-Europarlementariër Sophie in ‘t Veld:

“Meer dan 80.000 mensen gingen afgelopen zondag in Boedapest opnieuw de straat op om te protesteren tegen de inperking van de vrijheid van onderwijs. Ondertussen wil Timmermans de ‘dialoog’ met de regering voortzetten, terwijl een veroordeling uitblijft. De commissie moet de stilte doorbreken en zich duidelijk uitspreken tegen de onderwijswet van Orbán. We moeten opkomen voor de fundamentele rechten van Hongaren. Deze wetswijziging druist in tegen al onze Europese waarden.”

Vorige week diende Sophie in ‘t Veld samen met 16 liberale collega’s, waaronder Guy Verhofstadt, parlementaire vragen in voor de Europese Commissie. Bekijk de vragen hier.